Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?

Een auto huren is zowel een economische als praktische manier om te reizen in plaats van een VTC of een taxi te huren. Hoewel de afstanden in Frankrijk korter zijn dan in andere landen, maakt autohuur het gemakkelijker om u ter plaatse te verplaatsen, maar u kunt ook overal naartoe reizen. Om een auto te kunnen huren, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. De belangrijkste voorwaarde betreft de leeftijd van de bestuurder. Er geldt een minimumleeftijd voor het huren van een auto.

Minimumleeftijd voor het huren van een auto

De leeftijd die nodig is om een auto te huren wordt over het algemeen bepaald door het voertuig dat u wenst te huren. De minimumleeftijd is 18 jaar, zelfs als het om een huurauto zonder rijbewijs gaat. U moet echter ten minste 21 jaar oud zijn om de meeste automodellen te huren die door de verhuurbedrijven worden aangeboden. Een rijbewijs van meer dan 3 jaar is eveneens vereist, ongeacht of u de hoofdbestuurder of de tweede bestuurder van het voertuig bent. Sommige voertuigen, zoals sportauto's, kunnen alleen worden gehuurd als u uw rijbewijs ten minste 5 jaar hebt. Voordat u een huurauto kiest, moet u controleren of u aan de minimumleeftijd voldoet. U kunt hier een busje in Oslo vinden als u een huurauto zoekt.

Voor een jonge bestuurder kunnen extra kosten in rekening worden gebracht

Gemiddeld zijn jonge bestuurders verantwoordelijk voor de meeste ongevallen. Om deze reden worden ze geclassificeerd als bestuurders met een hoog risico. Personen jonger dan 21 jaar of met een rijbewijs dat minder dan 3 jaar oud is, kunnen nog steeds een auto huren, maar de verhuurbedrijven zullen extra kosten in rekening brengen. Dus zorg ervoor om te controleren of de aanbiedingen voor jonge bestuurders voordat u zich aanmeldt.

Andere voorwaarden voor het huren van een auto

Naast de minimumleeftijd voor het huren van een auto zijn er nog andere voorwaarden waaraan moet worden voldaan. De bestuurder moet een rijbewijs hebben, wat logisch lijkt. Het is mogelijk om meer dan één bestuurder voor hetzelfde voertuig te hebben, meestal tegen een extra vergoeding. Voordat u het huurcontract ondertekent, moet u dit duidelijk maken aan het autoverhuurbedrijf. Natuurlijk moet de andere bestuurder ook aan dezelfde huurvoorwaarden voldoen. Een legitimatiebewijs, een rijbewijs, een bewijs van adres en een borgsom zijn meestal ook vereist als u van plan bent een auto te huren.

Plan du site