Uw versnellingsbak vervangen: bij wie moet u zijn?

Als de handgeschakelde versnellingsbak "schrobt" of opschakelt, moet u de versnellingsbak wellicht vervangen of repareren. Het is meestal voordeliger om een versnellingsbak van goede kwaliteit te kopen, aangezien het duurder is om de versnellingsbak op te knappen en nieuwe, duurdere versnellingsbakken te kopen.

Het kiezen van een versnellingsbak

Verschillende winkels bieden een verscheidenheid aan gebruikte versnellingsbakken aan tegen verschillende prijzen. De prijs hangt meestal af van het aantal kilometers dat de auto heeft gereden. Er is geen twijfel dat het op zijn best is. Daarom moet u nadenken over uw plannen voor uw huidige auto. U moet waarschijnlijk investeren in de beste versnellingsbak om ervoor te zorgen dat hij de auto kan blijven gebruiken. Als u van plan bent deze auto in de nabije toekomst weg te doen, kunt u een garantie van twee jaar krijgen. Kies voor deze site www.comptoirdutuning.fr als u besluit uw versnellingsbak te vervangen en als u de uitlaat wilt vervangen om schade aan uw motor te voorkomen.

Waar vind ik de juiste versnellingsbakken voor een auto?

Bij het zoeken naar versnellingsbakken voor auto's, kunt u het kenteken gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen. U hebt echter nog steeds een specifieke versnellingsbakcode en -type nodig om er zeker van te zijn dat de versnellingsbak correct is. U kunt uw erkende dealer bellen voor informatie over het type versnellingsbak dat u nodig hebt en het identificatienummer van uw auto doorgeven. Het kunnen echter verschillende types zijn; zo kunnen bijvoorbeeld de dikte van de aandrijfas en het aantal balken op de as verschillend zijn. Bij auto's met achterwielaandrijving zal de cardanasflens tijdens de levensduur van de auto veranderen.

Specifieke gebreken aan de versnellingsbak

Bij handgeschakelde transmissies is het meest voorkomende probleem de veroudering van de Syncro-meshring. Dit zijn kleine getande ringen, meestal van messing. Dit tandwiel zorgt ervoor dat de rondsels en de tandwielas bij het schakelen met dezelfde snelheid draaien. Een ander klassiek probleem bij handgeschakelde versnellingen is lagerslijtage. Als het differentieellager in de versnellingsbak defect raakt, zal het geluid variëren naargelang de snelheid van het voertuig. Als het de ingaande as is, zal het geluid veranderen met het toerental van de motor. Als het geluid anders is op het tandwiel, komt dat vooral doordat het tandwiel versleten is. Minder gebruikelijke, maar niet ongewone problemen kunnen worden veroorzaakt door afgebroken tanden in de tandwielen.

Plan du site