Succesvolle reiniging van aluminium velgen

De schoonheid van uw auto ligt in uw aluminium velgen. Maar met stof, vocht en modder, worden ze snel vuil. Ze moeten apart worden gereinigd, omdat de wasstraatwalsen deze onderdelen verwaarlozen. Gelukkig zijn er enkele zeer eenvoudige trucs om ze schoon te maken. Dus pak je washandschoenen en laat je aluminium velgen nu blinken.

Coke om je velgen snel schoon te maken

Zodra u uw aluminium velgen op het internet hebt gekozen, moet u nadenken over het onderhoud ervan. Cokes is een ongewoon maar zeer doeltreffend reinigingsmiddel om zwarte vlekken uit aluminium te verwijderen. Voor een rand heb je een fles cola, wat aluminiumfolie en een doek nodig. Giet een kleine hoeveelheid cola op je rand. Wrijf er dan met uw folie over tot de vlekken verdwijnen. Veeg uw velg af met een doek en laat hem ongeveer 30 minuten in de open lucht drogen. Om uw velgen te onderhouden, moet u ze minstens om de twee weken met cola schoonmaken. Als u deze procedure niet wilt herhalen, kies dan velgen van hoge kwaliteit.

Witte azijn, een goedkoop maar effectief schoonmaakmiddel

Ja, u kunt uw aluminium velgen reinigen met dezelfde witte azijn die u in uw huis gebruikt. Maar je moet wel snel en precies zijn, want de azijn kan de conditie van je velgen aantasten als je niet op tijd handelt. Het schoonmaken van een velg met azijn zou niet meer dan 3 minuten mogen duren. Om dit te doen, moet u uw gereedschap van tevoren verzamelen. U hebt nodig: een spuitfles met water, een doek, een flinke hoeveelheid witte azijn en een schoonmaakborstel. Giet de azijn in de waterspuit en besproei je rand. Schrob het met de borstel en veeg het dan af met de doek. Herhaal de handeling een tweede maal om eventueel achtergebleven vlekken te verwijderen. Laat het drogen en de klus is geklaard.

Scrubcrème en plantaardige olie

Deze reinigingstechniek is een proces in twee stappen. Om de vlekken te verwijderen, moet je de schuurcrème gebruiken. Neem een half blikje room en meng het met water tot een stroperige consistentie. Neem dan een penseel en verdeel het mengsel over uw velg, concentreer u op de hoeken. Spoel uw velg af met een natte doek en laat hem drogen. De tweede stap is polijsten met plantaardige olie. Neem een doek en dompel die in plantaardige olie. Spoel je rand af en dat is het. Uw velg zal er als nieuw uitzien met deze techniek.

Plan du site