Hoe werkt particuliere verhuur?

Huur een privé-auto in Oslo tussen particulieren verscheen enkele jaren geleden op de automarkt. Daarom is het een aanvulling op de diensten van traditionele autoverhuurbedrijven. Maar omdat het zonder tussenpersonen gebeurt, kan het zowel de huurder als de eigenaar veel geld besparen.

De juridische aspecten: autoverhuur tussen particulieren

Wettelijk is het mogelijk om tussen particulieren te huren zonder tussenkomst van een makelaar. Als u particulier wilt verhuren, moet u de algemene huurregels volgen: stel een goed geformuleerd huurcontract op, bezorg de kopers alle vereiste documenten. Als u een koper bent, moet u de verhuurder een aanvraagdocument overhandigen met uw salarisstrookjes, belastingaangiften, eventuele borgsommen, enz. Er zijn geen wettelijke bepalingen met betrekking tot particuliere verhuur. Als u echter geen gebruik maakt van de service van een verhuurbedrijf, vereist dat een meer persoonlijke aanpak. U zult uren, zo niet tientallen uren, moeten besteden aan het zoeken naar huurders.

Een troef voor iedereen

Nu kunnen alle diensten het systeem van particuliere verhuur reorganiseren via een samenwerkingsplatform. Boten, alledaagse voorwerpen, vliegtuigen, doe-het-zelf gereedschap, huishoudelijke apparaten, persoonlijke diensten: direct persoonlijk contact, vermijden van tussenpersonen die hun commissies doorprikken. Het is een geldelijk gewin en een andere manier om een goed te zien, zelfs het begrip eigendom. Via sommige online platforms kunnen eigenaars en huurders extra inkomsten verwerven door ongebruikelijke ruimten in hun woning aan anderen te verhuren. Kelders, opslagruimten, garages, maar ook kasten, slaapkamers, zolders: elke vierkante meter kan aan particulieren worden verhuurd, net als bij een traditionele woning. Daardoor dalen de opslagkosten met gemiddeld 60% in vergelijking met de prijzen die in traditionele self-storage centra worden aangerekend, om nog maar te zwijgen van de nabijheid en de gezelligheid.

Wat zijn de autoverhuur sites tussen individuen?

Sinds de intrede van autoverhuur tussen particulieren, zijn sommige professionele sites een referentie geworden. Meer dan 30.000 mensen bieden in heel Frankrijk autoverhuurdiensten aan. U kunt ook busjes huren. Autobezitters kunnen hun advertenties zeer eenvoudig opstellen door hun tarieven en de beschikbaarheid van voertuigen te vermelden. Wanneer de verhuurder een aanbod vindt dat hem interesseert, zendt hij een verzoek naar de eigenaar die 24 uur heeft om het te aanvaarden. Als alles goed gaat, ontmoeten de partijen elkaar op de overeengekomen datum, ondertekenen zij het huurcontract en controleren zij het eigendom voordat de verhuurder met de auto vertrekt. Nadat de auto is teruggebracht, zullen de eigenaar en de huurder ter plaatse een bericht achterlaten.

Plan du site