Hoe vult u een certificaat van overdracht in?

Als u van plan bent uw oude auto te verkopen, hebt u verschillende documenten nodig, zoals een certificaat van overdracht. Dit is een soort koopakte tussen de oude en de nieuwe eigenaar. Het zal door veel lijnmanagers worden geformaliseerd.

Manieren om een certificaat van overdracht van een voertuig in te vullen

Dit certificaat kan rechtstreeks online worden gedownload van een officiële website voor overheidsdiensten. Dit contract zal zowel door de koper als door de verkoper worden ondertekend. Om welke reden dan ook bij de aankoop van het voertuig, moet het altijd worden ingevuld. Een deel van het document zal uitsluitend worden gereserveerd voor informatie over de auto. Bijvoorbeeld zijn registratienummer, zijn identificatie en de datum van zijn eerste registratie. Ook moeten de kenmerken worden vermeld, zoals het merk, de uitvoering en de handelsnaam, alsmede de laatste kilometerstand die op de kilometerteller is geregistreerd. Het tweede deel betreft informatie over de vorige eigenaar. Het laatste deel tenslotte is voor de koper, waar al zijn gegevens zullen worden vermeld.

Wijze van invullen van de verklaring van overbrenging van de auto met het oude kentekenbewijs

In het verleden gebruikten autohandelaars het inschrijvingsdocument om hun auto's te verkopen. Maar sinds 2009 is het vervangen door het kentekenbewijs. Als de verkoper zijn oude model van deze kaart heeft, zal hij de volgende vermelding invoegen: cedeerd op of verkocht op met de datum en het tijdstip van de overdracht van deze auto en eindigen met een handtekening. Het kentekenbewijs moet voor de nieuwe eigenaar worden aangemaakt. Deze procedure wordt online uitgevoerd op de website van de ANTS. Hij kan zich laten bemiddelen door een erkende automobilistendeskundige, door de Cerfa 13750*07 in te vullen. Dit is een aanvraag voor een kentekenbewijs.

Manieren om het certificaat van overdracht met twee namen in te vullen

Indien de auto twee vorige eigenaars heeft of indien u de auto aan twee met u verbonden personen gaat verkopen, kan het certificaat van overdracht worden ingevuld op de naam van slechts één van hen. Dit document wordt A fortiori genoemd indien de twee nieuwe of voormalige eigenaars wettig gehuwd zijn onder het regime van gemeenschap van goederen. Beide namen zullen genoemd worden. Maar op papier is er maar één geboortedatum en één adres. De eerste persoon op de lijst is de persoon die verantwoordelijk is voor de aangifte. Indien vak D2 te klein is voor uw gegevens, zult u een certificaat van overdracht moeten downloaden en afdrukken. U vult dit deel handmatig in.

Plan du site