Hoe maak ik een deeltjesfilter schoon?

Als een voertuig niet wordt onderhouden, kan het defect raken. Als u merkt dat uw auto graast en u vaker dan normaal moet tanken, kijk dan eens naar het roetfilter. Dit zijn tekenen dat het deeltjesfilter niet meer zo efficiënt is en/of niet goed werkt. In dat geval moet het apparaat worden gereinigd.

Waarom het deeltjesfilter reinigen?

Het roetfilter is een van de belangrijkste onderdelen van een auto. Het schoonmaken en onderhouden ervan mag dan ook niet licht worden opgevat. Met een goed werkend roetfilter kunt u nu besparen op het brandstofverbruik. Zodra u de indicator van het deeltjesfilter ziet oplichten, wacht dan niet langer met het reinigen ervan. U kunt het laten schoonmaken door een vakman of het zelf doen. Het tweede alternatief is voordeliger omdat het niet ingewikkeld is om uit te voeren. Alles wat je nodig hebt is een PAF reiniger en de juiste stappen om te volgen.

Alles over het proces van het reinigen van een DPF

Als u de DPF-reiniger gebruikt, moet deze in de tank worden gegoten. Dit gebeurt wanneer u de tank met brandstof vult. Merk op dat dit reinigingsmiddel bedoeld is om de reiniging en dus de regeneratie van de DPFS te vergemakkelijken. Daarna kunt u met het reinigingsproces beginnen. Om dit te doen, rijdt u gewoon met 2500 toeren, bij voorkeur op de snelweg. Het DPFS regenereert automatisch en u kunt het reinigen door te rijden. Daarom moet u minstens 20 minuten rijden om het residu dat het filter verstopt, weg te branden. Als u wilt dat het roetfilter van uw auto langer meegaat, is het sterk aan te bevelen dit reinigingsproces regelmatig uit te voeren.

Wat te doen als de DPF-reiniging niet werkt?

Het is mogelijk dat een deeltjesfilter zelfs na een schoonmaakbeurt niet naar behoren werkt. Een reden hiervoor is dat het filter verstopt is. De reden is dat u het onderhoud van het toestel hebt verwaarloosd en te lang hebt gewacht met het schoonmaken ervan. Als deze situatie zich voordoet, bestaat de oplossing erin het deeltjesfilter te vervangen. Deze operatie moet door een vakman in een garage worden uitgevoerd en kan zeer duur zijn. Daarom kunt u het beste preventieve maatregelen nemen door het deeltjesfilter regelmatig te reinigen.

Plan du site