3 meest gestelde vragen bij het huren van een auto

In de loop der jaren zijn de Fransen zich meer en meer gaan interesseren voor korte termijn autoverhuur. Voor degenen die niet met hun eigen voertuig wensen te vertrekken, is dit inderdaad een zeer praktische oplossing. Het aantal beschikbare aanbiedingen neemt toe. Op het eerste gezicht lijkt het huren van een auto een onschuldige daad. Er zijn echter een paar dingen die u moet weten voordat u begint. Bepaalde vragen worden vaak gesteld wanneer iemand besluit een auto te huren. Deze vragen vertellen u meestal iets meer over de details van de huur.

Vanaf welke leeftijd kan iemand een auto huren?

Het huren van een auto is wettelijk mogelijk vanaf 18 jaar. Omdat jonge bestuurders echter als risicovol worden beschouwd, leggen autoverhuurbedrijven vaak een bepaalde leeftijdsgrens op. In het algemeen kunt u een auto huren bij autoverhuurbedrijven als u ouder bent dan 21 jaar en al drie jaar of langer in het bezit bent van uw rijbewijs. Het huren van een sportwagen kan ook meer ervaring vereisen in vergelijking met het huren van een stadswagen, bijvoorbeeld. Als u een jonge bestuurder bent, kunt u nog steeds een auto huren, maar er kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Om de voordeligste aanbieding te vinden, kunt u het beste gebruik maken van online vergelijkingsdiensten. Op zoek naar een autoverhuurbedrijf? Getaround biedt bestelwagen verhuur tussen particulieren.

Is het mogelijk om de boeking te wijzigen of te annuleren?

Hoewel de precieze voorwaarden niet voor alle verhuurbedrijven dezelfde zijn, is het in het algemeen mogelijk om een reservering te wijzigen of te annuleren. In de meeste gevallen kunt u dit gratis doen. Na de door de huurder vastgestelde termijn moet u betalen als u wijzigingen wilt aanbrengen. Als de huur eenmaal is begonnen, is het meestal niet meer mogelijk de duur te wijzigen.

Is het mogelijk om iemand anders de auto te laten besturen?

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is het mogelijk om het stuur van de huurauto onder bepaalde voorwaarden aan iemand anders over te laten. Er zijn een aantal criteria waaraan moet worden voldaan om dit te kunnen doen. Uiteraard moet de persoon in kwestie in het bezit zijn van een rijbewijs. U moet ze ook bij het verhuurbedrijf aangeven als extra bestuurder. In het algemeen moet hiervoor een toeslag worden betaald.

Plan du site